Avdeling Akershusmuseet Etablert 1999, 15. årgang Nasjonalt senter for tegning og ytringsfrihet

Oscarsborg Festning 14. juni til 21. september

Oscar Reynert Olsen «Retrospektiv»

Man kan godt (…) se Oscar Reynert Olsen i forlengelse av det tradisjonelle marinemaleriet. Og han er utvilsom en fornyer av denne nærmest døde tradisjonen, ikke minst fordi han er mer opptatt av den koloristiske utfordringen og de ikke-konkrete elementene ved sine skip. Det er ikke realisme som interesserer Oscar Reynert Olsen.
– Lars Elton

Oscar Reynert Olsen er født i Stavanger i 1925, med utdannelse fra Statens Kunstakademi og SHKS. Han er blant annet innkjøpt til Nasjonalgalleriet og Museet for Samtidskunst. Reynert Olsen har holdt separatutstillinger blant annet ved Bergen Sjøfartsmuseum og har hatt flere utsmykkingsoppdrag.

En 32-siders katalog over utstillingen fås utdelt ved besøk på utstillingen eller tilsendt i posten mot refundering av porto/forsendelseskostnader på kr. 50,-. Betales over nettbank.

Vi feirer også at Avistegnernes Hus fyller 15 år og byr på enkel servering og underholdning ved Julie & Andreas på bandoneon og harpe.

Åpning lørdag 14. juni kl. 14.30.

Adkomst Oscarsborg: Båt fra Drøbak Nordre Brygge, Sundbrygga, eller direkte fra Oslo, Aker Brygge. Buss til Drøbak fra Fred Olsens gate, Oslo. Rutenr. 541.

Utstillingen er åpen alle dager fra kl. 12.30 til kl 16.30 og varer til 31. august. Etter dette er utstillingen åpen kun i helgene.

Se utstillingsside | Se utstillingskalender

Avistegnernes Hus 24. mai - 26. oktober

Fredrik Stabel 100 år «Jubileumsutstilling»

I Avistegnernes Hus feires avistegneren, forfatteren, billedkunstneren og humoristen Fredrik Stabel med nye utstillinger. Barn kan tegne katter i huset til Lille Karolius Kattetegner og et rom blir innredet i Stabelsk stil. I presentasjonen «Stabels verden» av Bjørn-Erik Hanssen og Herman Hassel møter man hele persongalleriet fra Norsk Dusteforbund og Welhavens gate.

Det blir visning av Lars Rasmussens Stabel-film, stor salgsutstilling av pennetegninger og grafikk og bok med artikler redigert av Steinar Wiik, Robert Meyer og Espen Holtestaul. Flere har bidratt til en «Hommage» avdeling for å hylle Fredrik Stabels 100 år.

Les mer om Stabels Verden.

Vi byr på musikk, jordbær og noe musserende.

Åpning lørdag 7. juni kl. 14.00

Se utstillingsside | Se utstillingskalender

Oscarsborg Festning 24. mai - 21. september

Sommeråpnet «Det store eventyret!»

I første etasje inviterer Mummimamma til filmvisning og kafé!

Salg av is, brus, kaffe, vafler, Mummibøker, Mummikrus mm.?

© Moomin Characters™

Foto: Päivälehti Museo

Utstillingsåpning lørdag 24. mai klokken 12.30.

Se utstillingsside | Se utstillingskalender

Avistegnernes Hus 8. juni – 15. september

Ytringsfrihet og avistegning «Hurra for ytringsfriheten!»

Markering av grunnlovsjubileet med utstilling av norske og utenlandske avistegninger. Er avistegnere i dagens Norge pressens frieste penner?

Vi inviterer norske avistegnere til å se kritisk på sin rolle og ytringsfriheten utfordringer i Norge anno 2014. For avistegnere i diktaturer er det livsfarlig å utfordre den politiske eller økonomiske makten med satire. Religiøse og politiske fundamentalister har ingen stor toleranse for latterliggjøring. Mange tegnere som trosser sensur og begrensninger har derfor måttet betale en høy pris.  

Utstillingen presenterer disse skjulte heltene som med sine politiske tegninger har blitt utsatt for yrkesforbud, forfølgelse, overgrep, fengsel og drap. I Norge har tegnerne Arifur Rahman, Fadi Abou Hassan og Abdul Muhiaddin fått «friby»-status. Utstillingen er et samarbeid med «Cartoonist Rights Network International» og støttet av Fritt Ord. Åpningsarrangement lørdag 5. april kl 14.00 med tegnere, Norsk PEN, ICORN representanter og Robert Russell, leder for CRNI, via «Skype» fra kl 15.00.

Utstillingsåpning lørdag 5. april klokken 14.00.

Se utstillingsside | Se utstillingskalender

Avistegnernes Hus | Lindtruppbakken 1 | 1440 Drøbak | Tlf. galleri 66 93 66 32/465 41 160 | post@avistegnerne.no

Kopiering av materiale fra avistegnerneshus.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Redaktør: Helge G. Simonsen. Sidene er uviklet av Appliss